Termene și condiții

TERMENE SI CONDITII

 

IULIA IVAN DESIGN SRL emite Certificat de Garantie pentru toate bijuteriile prezentate in magazinul online. Prin prezentul certificat de garantie va asiguram ca bijuteriile noastre sunt marcate in conformitate cu marca de garantie proprie, marca de titlu si marca de stat, aceasta fiind autorizata de catre Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor – Directia pentru Metale Pretioase. Acest certificat de garantie atesta faptul ca bijuteria este realizata din aur sau argint.

IULIA IVAN DESIGN SRL ofera servicii gratuite precum inlocuirea snururilor, insa costurile de transport vor fi suportate de catre client.

IULIA IVAN DESIGN SRL nu este responsabila pentru pierderea niciunui obiect.

 

REPARATII/GARANTIE

Certificatul de garantie si calitate este in conformitate cu legile de comercializare a bijuteriilor din aur si argint. Drepturile consumatorului sunt conforme cu art. 16(1) din legea 449/2003(12).

Designul produselor nu se poate modifica.

Certificatul de garantie asigura clientului posibilitatea de a schimba sau repara produsul achizitionat in termen de 24 de luni de la data achizitiei, daca acesta prezinta vicii de fabricatie. Pentru a beneficia de acest drept este necesara prezentarea certificatului de garantie.

Sunt considerate vicii de fabricatie: pandante rupte, inele sau bratari dezlipite, diamante cazute, deformari mecanice.  Pentru defectele ce nu pot fi acoperite de garantia noastra, precum: zgarieturi, purtare excesiva sau neadecvata, lant rupt, reparatiile vor fi efectuate pe baza unui cost aditional, in functie de complexitatea si tipul de reparatie. Clientul va fi informat de acest cost inaintea prelucrarii reparatiei. Timpul de ridicare/livrare a unei reparatii/inlocuiri este de 20 zile lucratoare din momentul procesarii. Costul de transport este suportat de catre client, daca se solicita livrare.

Prin garantia oferita se asigura drepturile consumatorului, conform Legii nr.449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora, si conform OG nr. 21/1992 privind protectia consumatorilor.

Nu reparam produse care nu apartin brandului IULIA IVAN DESIGN.

Nu imprumutam produse.

Nu asiguram buy back.

 

INFORMATII RETUR

Clientul poate sa anuleze o comanda deja efectuata doar inainte ca aceasta sa intre in productie, in maximum 24 de ore de la lansarea ei pe site sau telefonic.

In cazul unei comenzi efectuate pe site-ul nostru, acceptam schimbul produselor in maxim 30 de zile de la achizitionare sau returnarea banilor. Returnarea banilor se efectueaza in 5 zile lucratoare. 

Nu acceptam inapoi produse purtate si care prezinta semne de uzura.

Acceptam doar schimbarea produselor care se afla intr-o conditie perfecta, nu au fost purtate  si nu prezinta urme de zgarieturi sau alte defecte, insotite de certificatul de garantie. 

Ne rezervam dreptul de a nu accepta returnari multiple pentru acelasi produs.

Costurile de transport vor fi suportate de catre client.

Va rugam sa aveti in vedere faptul ca nu schimbam decat produse de aceeasi valoare sau o valoarea mai mare (daca clientul accepta sa plateasca diferenta de bani).

Pentru mai multe informatii despre retururi, va rugam sa ne contactati la numarul de telefon +40723611851 sau pe adresa de e-mail [email protected]. Timpul de livrare depinde de produsul ales, daca este disponibil pe stoc sau necesita o comanda speciala.

In cazul in care clientul doreste sa astepte pentru a schimba produsul cu unul dintr-o colectie viitoare, suma de bani va ramane in contul clientului pana cand bijuteria va fi disponibila. In cazul in care produsul va depasi suma celui returnat anterior, clientul va plati diferenta necesara.

 

RECOMANDARI

Pentru o intretinere cat mai corecta a bijuteriilor va recomandam:

  • Sa purtati cu grija bijuteriile cu diamante, pietre pretioase sau perle, deoarece montura acestora nu este conceputa sa reziste la presiuni mecanice.
  • Sa pastrati bijuteriile in cutiile primite la achizitionarea produselor sau in alte cutii destinate bijuteriilor.
  • Sa nu purtati bijuteriile in timpul activitatilor casnice
  • Sa nu purtati bijuteriile in timpul activitatilor fizice/la masaj.
  • Evitati contactul cu substantele chimice, existand posibilitatea ca acestea sa erodeze metalul.
  • Metalul pretios isi poate pierde stralucirea in timp daca intra frecvent in contact cu agenti precum parfumul, apa sarata, creme de piele, fixativ pentru par, clor sau sulf.
  • In functie de gradul utilizarii, va recomandam ca bijuteriile sa fie examinate si curatate de catre un bijutier cel putin o data pe an.
  • Garantia oferita nu acopera deteriorarile provocate bijuteriei din cauza nerespectarii indicatiilor mentionate in cadrul certificatului, a accidentelor, a neglijentei, a utilizarii necorespunzatoare a acesteia sau a altor factori care nu au legatura cu defectele de material sau de manopera.

 

SPECIFICATII METALE

AUR

Aurul de 14k din care sunt realizate bijuteriile prezentate pe site este realizat prin amestecul aurului de 24k cu prealiajul necesar pentru culoarea pe care vrem sa o obtinem: alb, galben, roz.

Culoarea metalului poate fi afectata de utilizarea pe termen lung a cremelor, parfumurilor si uleiurilor de infrumusetare.

ARGINT

Argintul este un metal alb care impreuna cu aurul si platina este considerat un metal pretios. Spre deosebire de aur, este un material flexibil, moale, care se erodeaza usor. Innegrirea obiectelor de argint, ramase in aer liber pentru o perioada lunga de timp sau in contact cu apa, umiditatea, parfumurile sau un anumit PH de piele, se explica prin reactii chimice.